Xàfec > Membres

Membres de l'Associació

Llistat de tots els membres de l’associació. Desplega les pestanyes per obtenir tota la informació en cada cas.

Dossier (PDF)

Olot, La Garrotxa, Girona

Associació cultural garrotxina amb una llarga història relacionada amb l’organització d’esdeveniments musicals.

Banyoles, Pla de l’Estany, Girona.

Web: www.aphonica.banyoles.cat

Facebook: https://www.facebook.com/aphonicabny/

Twitter: https://twitter.com/aphonicabny

Instagram: https://www.instagram.com/aphonica/

El Festival de la Veu de Banyoles explora totes les possibilitats d’aquest element que no és visible però que tothom porta incorporat, omplint la ciutat de propostes artístiques per a tots els públics. Se celebra pels voltants de Sant Joan i compta amb actuacions i activitats paral·leles per deixar-se sorprendre, per escoltar, assaborir i viure intensament.

Barcelona, Barcelonès, Barcelona.

Web: www.bankrobber.net

Facebook: https://www.facebook.com/bankrobberbcn/

Twitter: https://twitter.com/bankrobberbcn

Instagram: https://www.instagram.com/bankrobberbcn/

Bankrobber és un segell musical fundat a Barcelona a finals de 2001. A més de treballar amb diferents artistes sota el model de 360º que inclou discogràfica, editorial musical i agència de management, també s’ha implicat al llarg del temps en l’organització de nombrosos cicles i festivals.

Salt, Gironès, Girona.

Web: www.blackmusicfestival.com

Facebook: https://www.facebook.com/blackmusicfestival/

Twitter: https://twitter.com/blackmusicfest

Instagram: https://www.instagram.com/blackmusicfest

Festival dedicat a les músiques d’arrel afro-americana popularment coneguda com a Black Music. El BMF no només busca programar propostes de Soul, Funk, etc.. sinó també explorar en propostes que mostrin com la Black Music ha influenciat en altres gèneres musicals i així aconseguir apropar nous públics a aquest gènere. Amb seu principal a Girona el BMF programa també en altres poblacions de les comarques gironines i de Catalunya.

Lluçanès.

Web: www.cantilafont.com

Facebook: https://www.facebook.com/Cantilafont/

Twitter: https://twitter.com/CantiLaFont

Instagram: https://www.instagram.com/cantilafont/

El Cantilafont és el Festival d’Arts del Lluçanès. És itinerant, cada any es celebra en un espai per descobrir del territori, per transformar racons que no són a la ment col·lectiva de tothom. Aposta per una proposta musical, d’arts escèniques i gastronomia de proximitat, apropant nous llenguatges entre artistes consolidats i projectes emergents. Una explosió artística, feta a mida, que reivindica la cultura lluny de les multituds amb un format humà, delicat i assequible. Es tracta d’un Festival Itinerant, per tant, no té una població fixa.

Cassà de la Selva, Gironès, Girona.

Web: www.cantut.cat

Facebook: https://www.facebook.com/cantutmusica/

Twitter: https://twitter.com/cantutmusica

Instagram: https://www.instagram.com/cantutmusica/

El projecte Càntut. Cançons de tradició oral sorgeix per recollir i difondre la música popular i tradicional recordada per la gent més gran de les comarques gironines, i reivindicar així unes cançons i uns repertoris musicals lligats a la cultura catalana. Per tal que aquestes cançons esdevinguin realment emotives, pràctiques i comunicatives, neix el Festival Càntut, una proposta per a tots els públics amb concerts, tallers, xerrades, exposicions… però sobretot amb una manera d’entendre la música: més propera, de la gent, allunyada de grans escenaris i que vol trencar barreres entre artistes i oients.

Vilanova i la Geltrú, Garraf, Barcelona.

Web: www.eltingladu.cat

Facebook: https://facebook.com/ElTingladu/

Twitter: https://twitter.com/eltingladu

Instagram: https://www.instagram.com/eltingladu/

El Tingladu des del principi ha estat i és un festival multigènere que no es basa en un sol tipus de música sinó que té la intenció d’aconseguir portar els grups més interessants i populars d’arreu dels Països Catalans. Grups que d’una banda demostressin la qualitat i la varietat de les propostes musicals en català i de l’altra que també fossin capaces de fer viure una nit de festa amb grups i música parida al territori a un públic divers i heterogeni. Els darrers anys, aquests grups dels Països Catalans també han estat acompanyats de músics internacionals que creiem que han apropat més públic cap a l’escena catalana.

Sabadell, Vallès Occidental, Barcelona.

Web: www.embassat.com

Facebook: https://www.facebook.com/embassat/

Twitter: https://twitter.com/EMBASSAT

Instagram: https://www.instagram.com/embassat/

L’Embassa’t ha esdevingut una cita per a tots aquells amants de la música alternativa a nivell català, posant el Vallès com a centre d’atenció de l’escena, i tornant a Sabadell dins el circuit musical. Havent donat altaveu a gairebé 300 artistes ja sigui dins el festival o amb les diverses programacions complementaries que se celebren cada temporada, però sempre amb un criteri valent i de qualitat buscant bandes emergents i amb projecció, el pas del temps ens ha donat la raó i gran nombre d’aquestes bandes encara han crescut molt més després de trepitjar els nostres escenaris. Petits, propers però amb una visió molt gran.

Argençola, Anoia, Barcelona

Web: https://www.emboscatfestival.cat/

Facebook: http://facebook.com/emboscatfestival

Instagram: https://www.instagram.com/emboscatfestival/

L’Embosca’t és un festival d’estiu on podràs gaudir de propostes musicals singulars al mig del bosc, submergir-te durant unes hores en un entorn autèntic on la música i la natura es fusionen per viure una experiència única. Aprofitant el silenci dels nostres boscos, ens retrobem amb la nostra essència gràcies als concerts d’aforament reduït, concerts que ens ofereixen l’oportunitat de veure artistes vinguts d’altres planetes des d’una perspectiva molt propera i intimista. La màgia de l’espai natural permet viure una experiència única que el públic no pot trobar enlloc més. El festival té com a objectiu fomentar el retorn i l’apropament a la natura a través de la música, proposant experiències al bosc vinculades amb el creixement personal, la millora en la salut, i els valors de respecte i amor a la natura.

Reus, Baix Camp, Tarragona

Web: www.festivalaccents.cat

Facebook: www.facebook.com/FestivalAccents/

Twitter: https://twitter.com/AccentsFestival

Instagram: https://www.instagram.com/AccentsFestival

El Festival de pop, rock i folk dels Països Catalans ‘Accents’ va néixer a Reus l’any 2014 impulsat per l’associació Empenta Cultural amb l’objectiu de dotar a la ciutat de Reus d’una programació de música en català integrada per les darreres propostes musicals que sorgeixen al nostre país i cantades bàsicament en català procedents d’arreu dels Països Catalans.

Vic, Osona, Barcelona.

Web: www.festivaljazzvic.cat

Facebook: https://www.facebook.com/festivaljazzvic

Twitter: https://twitter.com/festivaljazzvic

Les noves tendències del jazz i la música improvisada protagonitzen el Festival de Jazz de Vic cada primavera. Un punt de trobada marcat a l’agenda dels apassionats del jazz més experimental que pretén impulsar noves formacions, ser un punt de descoberta de noves sonoritats i oferir al públic una experiència jazzística d’alta volada. El cartell compta amb artistes capdavanters internacionals així com grups del país. L’emblemàtic local de la Jazz Cava és un espai idoni per escoltar amb intensitat i proximitat els artistes que passen per Vic i, a fora, l’escenari de la plaça del Carbó esdevé un aparador i un altaveu per a tothom que, de manera gratuïta, vol descobrir les propostes musicals més innovadores.

Pirineus de Catalunya, Andorra i França

Web: http://www.femap.cat/

Facebook: https://www.facebook.com/FestivalFemap/

Twitter: https://twitter.com/Festival_FeMAP

Instagram: https://www.instagram.com/nosonores

El Festival de Música Antiga dels Pirineus va néixer el 2011 com a projecte conjunt de 10 municipis del Pirineu, amb l’objectiu d’esdevenir una eina per contribuir al creixement econòmic del territori d’aprofitar el seu immens patrimoni natural i arquitectònic per tal de fer arribar la música de qualitat a racons aïllats de la muntanya, amb poques possibilitats d’accedir a propostes culturals.

Begur, Baix Empordà, Girona.

Web: www.festivalbegur.cat

Facebook: https://www.facebook.com/festivalbegur/

Twitter: https://twitter.com/festivalbegur

Instagram: https://www.instagram.com/festivalbegur

Festival auster de la Costa Brava, malgrat la seva llarga trajectòria. La seva programació és oberta estilísticament, però amb un denominador sempre present en la programació què és el flamenc. La cançó d’autor, els derivats de la música negra, també hi són sempre presents. Es programen de 4 a 5 concerts de pagament entre el Pati de les Escoles Velles i Mas d’en Pinc, i 3-4 concerts més gratuïts en diferents indrets, com el nucli antic d’Esclanyà, Sa Riera, Sa Tuna i el Castell. El festival te lloc entre finals de juliol i finals d’Agost.

Vàries poblacions, Gironès, Girona.

Web: www.festivalemergent.cat

Facebook: https://www.facebook.com/festivalemergent/

Twitter: https://twitter.com/festemergent

Instagram: https://www.instagram.com/festemergent

“Les arts en viu a la plaça del poble”. Organitzat conjuntament amb el Consell Comarcal del Gironès, es programa una nit d’arts escèniques (música, dansa, poesia, màgia,…) a 6 pobles del Gironès: Sarrià de Ter, Fornells de la Selva, Cervià de Ter, Vilablareix, Sant Gregori i Madremanya. Cada nit hi ha una programació diferent de 6 artistes. El Festival té entre els seus objectius principals animar i donar sortida a nous creadors, i fer més accessibles les arts en viu.

Tàrrega / Urgell / Lleida.

Web: www.paupaterres.cat

Facebook: www.facebook.com/festivalpaupaterres

Twitter: https://twitter.com/paupaterres

Instagram: https://www.instagram.com/paupaterres/

El Paupaterres va ser creat l’any 1998 com a altaveu multicultural, per acostar el folklore sonor amb un atractiu embolcall de festa per a tots els públics, el Festival ha anat conformant la seva identitat adaptant-se a les noves realitats culturals. Al llarg d’aquest camí se l‘ha etiquetat de diferents maneres: com a festival de músiques ètniques, de músiques del món o ‘world music’ i actualment com a festival musical d’estiu de Ponent. Durant aquests anys ha centrat la seva mirada en diferents realitats musicals, en variats territoris i ha mostrat tot tipus de gèneres: des de les músiques tradicionals a l’electrònica, del pop al reggae, la rumba, la salsa…

Torelló, Osona, Barcelona.

Web: http://www.festusfestival.cat

Facebook: https://www.facebook.com/festusfestival

Twitter: https://twitter.com/Festusfestival

Instagram: https://www.instagram.com/festusfestival/

El Festus –festival d’arts al carrer– és un festival multidisciplinari on es presenten en un mateix cap de setmana propostes de l’àmbit del teatre, el circ, la dansa, la música i les arts visuals amb un denominador comú: ser capaces d’emocionar, entretenir i fer pensar a la vegada.

Vic, Osona, Barcelona.

Web: www.foramuralla.cat

Facebook: https://www.facebook.com/foramuralla/

Twitter: https://twitter.com/foramuralla

Instagram: https://www.instagram.com/foramuralla/

Seguint la programació eclèctica i de qualitat que du a terme La jazz Cava durant l’any, l’ny 2011 va néixer el Festival Foramuralla de Vic. Des de les darreres edicions aposta per dur a terme el festival un sol dia en un mateix recinte (l’Atlàntida), amb concerts d’artistes tant nacionals com internacionals. Actuacions de qualitat en un espai idoni per escoltar-les, i a un preu assequible, amb un cartell que confecciona una radiografia no només de l’escena musical de la comarca i del país, sinó també del panorama artístic internacional.

Girona, Gironès, Girona.

Web: www.gironacappella.cat

Facebook: https://www.facebook.com/gironacappella

Twitter: https://twitter.com/gironacappella

Instagram: https://www.instagram.com/gironacappella

Festival internacional de música a cappella, és a dir, sense instruments i expressada només amb la veu, on es pretén que hi tinguin cabuda tots els estils musicals del gènere (pop, jazz, clàssic, doo-woop, barbershop, coral, polifonies, sacra, renaixement…) Des dels seus inicis, el Festival coincideix amb la celebració del Temps de Flors de Girona.

Vic, Osona, Barcelona.

inVICtro va ser un dels festivals pioners en promoure la música independent del nostre país que durant 12 anys (2002-2013) va ser escena off de referència dins el Mercat de Música Viva de Vic.

Diferent poblacions, Baix Empordà, Girona.

Web: www.itacacultura.cat

Facebook: https://www.facebook.com/festivalitaca/

Twitter: https://twitter.com/ITACACULTURA

Instagram: https://www.instagram.com/itacacultura/

Ítaca, Cultura i Acció, és un festival que aglutina propostes culturals de qualitat a un preu assequible amb l’objectiu de reivindicar la cultura com a dret bàsic. Un luxe de festival a l’abast de tothom que es celebra els mesos de maig, juny i juliol per diverses poblacions de l’Empordà.

Ulldecona, Montsià, Tarragona.

Facebook: https://www.facebook.com/groups/57342326637

Instagram: https://www.instagram.com/16esjmep/

Les Jornades Musicals a l’Ermita de la Pietat representen el gran referent musical alternatiu de tot el sud de Catalunya i nord del País Valencià. Emmarcat en un escenari màgic com l’Ermita de la Pietat, envoltada de natura i paisatge, el cicle compta amb una programació del tot heterogènia formada per les propostes més agosarades, originals i autèntiques que es poden trobar en el panorama tant nacional com internacional. Les infinites possibilitats de la música en directe prenen un caire quasi místic gràcies al feedback generat per la col·lisió i la vibració de la música, un públic divers i curiós i un espai que potencia l’experiència fins a moments de veritable ritual col·lectiu. Més de 200 bandes en 16 edicions i milers d’espectadores/rs avalen un cicle on la qualitat i la sorpresa són els eixos clau.

Canet de Mar, Maresme, Barcelona

Web: http://www.lesnenesfest.com

Facebook: https://www.facebook.com/lesnenes.canetdemar

Twitter: https://twitter.com/lesnenes

Instagram: https://www.instagram.com/lesnenes__/

LesNenesFest és un esdeveniment anual organitzat pel Celler de les Nenes. Aquest dia el bar surt al carrer per mostrar-se en la seva totalitat: terrassa, còctels, sandvitxos i música. Sobretot molta música. Una festa que ha anat agafant forma i, tres anys després, s’ha convertit en un festival de petit format i proper. La nostra vocació és apropar la música a la gent. Per un dia intentem congregar una mostra de totes aquelles músiques que ens agrada escoltar: acústic, pop, electrònica, folk… Tot té cabuda per nosaltres i volem compartir-ho amb vosaltres.

Tarragona / Tarragonès / Tarragona.

Web: www.minipop.cat

Facebook: https://www.facebook.com/FestivalMinipop/

Twitter: https://twitter.com/TGNMinipop

Instagram: https://www.instagram.com/minipoptgn/

El Festival Minipop és un festival de música i cultura contemporània que reivindica l’ús de l’espai públic com a lloc de trobada intergeneracional, on conflueixen grans i petits units per un desig comú: les ganes de compartir la cultura i noves experiències. Gaudiu d’un cap de setmana de descoberta, de concerts, tallers creatius, teatre, dansa i literatura, en un marc incomparable, la Tarragona romana, davant de l’Amfiteatre romà de Tàrraco i amb vistes al mar Mediterrani.

Cabrils, Maresme, Barcelona.

Web: www.musicab.cat

Facebook: www.facebook.com/musicabfestival

Twitter: https://twitter.com/musicabfestival

Instagram: https://www.instagram.com/musicabfestival/

El “MUSICAB festival” és la reinvenció i ressorgiment de l’antic Festival de Música de Cabrils que es va crear el 1989. El 2016 va iniciar aquest nou camí i es va passar del tradicional festival cabrilenc amb un caire eminentment clàssic a un festival adaptat als nous estils musicals i molt més contemporani, proper, actual, senzill i sense etiquetes. Tot això, amb l’objectiu de renovar-lo, apropar-lo a la realitat del municipi -amb una població molt més jove- i alhora atraure públic dels municipis veïns i d’altres indrets de Catalunya.

La voluntat del MUSICAB va molt més enllà de la música, barrejant gastronomia i patrimoni, oferint visites guiades gratuïtes a espais d’interès com les Vinyes de Cabrils, l’Arborètum de Catalunya i l’Església de Santa Creu amb tastos musicals i gastronòmics, o els vermuts musicals on donem espai als grups amateurs que comencen amb una qualitat excepcional, per arrodonir un cap de setmana d’allò més estimulant.

Girona, Gironès, Girona.

Web: www.neuhome.org

Facebook: https://m.facebook.com/neuhome/

Twitter: https://twitter.com/neu_neuhome

Instagram: https://www.instagram.com/neuhome/

El festival NEU! neix l’any 2014 en el transcurs d’un viatge a la capital Alemanya de Berlín, al viure en primera persona l’explosió artística que envolta a la música i que es respira a la ciutat. Art i emergència sense prejudicis, amb l’única necessitat de crear i compartir, com també creiem que són els principals pilars que ens defineixen i caracteritzen.

“Neu!” era el nom d’un grup de música de rock experimental dels anys 70 i curiosament vol dir “nou” (de novetat) en alemany, factor que ens recorda als organitzadors a estar al dia en tot moment. A més, el nom s’escau plenament en l’estació en la que se celebra el festival, l’hivern. Mantenint l’esperit multidisciplinar que va impulsar la idea de la creació del festival, la música seguirà essent l’epicentre de totes les arts que ens acompanyaran.Programant en equilibri els artistes capdavanters de l’escena i els noustalents més emergents, locals i innovadors.

Vilanova i la Geltrú, Garraf, Barcelona.

Web: www.nowareggae.com

Facebook: https://www.facebook.com/NowaReggae/

Twitter: https://twitter.com/nowareggae

Instagram: https://www.instagram.com/nowareggae/

El Nowa Reggae és un festival de música jamaicana i d’activitats culturals i esportives que es celebra durant el mes de juliol a Vilanova i la Geltrú en diversos espais de la ciutat. El Nowa Reggae és un festival únic pel seu format i lloc on es desenvolupen els seus concerts. S’ha transformat en un referent de primer ordre a Catalunya i dels millors considerats a la resta del país gràcies a la combinació d’estils musicals jamaicans i per l’excepcional emplaçament on es celebra, just davant de la platja de Vilanova i la Geltrú.

Sant Cugat del Vallès, Vallès Occidental, Barcelona

Web: http://petitscamaleons.com/

Facebook: https://www.facebook.com/Petits-Camaleons-435092329844073/

Twitter: https://twitter.com/PetitsCamaleons

Instagram: https://www.instagram.com/petitscamaleons

El primer festival de música pensat totalment per a nens i nenes d’edats compreses entre els 0 i els 14 anys. Les nenes i nens són els autèntics protagonistes i tot està pensat i dissenyat a la seva escala, per a que puguin gaudir de la música com no ho han fet mai. Volums adequats, concerts curts, molta varietat i artistes amb una predisposició molt especial.

Les Planes d’Hostoles, La Garrotxa, Girona

Web: www.planestiuejat.cat

Facebook: https://www.facebook.com/planestiuejat/

Twitter: https://twitter.com/planestiuejat

Instagram: https://www.instagram.com/planestiuejat/

El festival va néixer l’any 2016 amb la voluntat de dinamitzar la vida cultural i econòmica del municipi en els mesos d’estiu, mitjançant la organització de concerts de música d’estils diversos en localitzacions no destinades a aquesta finalitat. La idea és oferir concerts de qualitat en indrets peculiars en set localitzacions diferents. El Festival també ha apostat per fer que un dels concerts tingui finalitats solidàries i que la recaptació es destini a una fundació per a la investigació de malalties infantils.

Arbúcies, Selva, Girona.

Web: www.poparb.cat

Facebook: www.facebook.com/poparb

Twitter: https://twitter.com/popArb

Del 2005 al 2015 (11 edicions), el popArb va promoure la nova escena musical pop i rock catalana amb una inèdita política de proximitat amb el públic i respecte amb la població on es celebrava.

L’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) / Reus (Baix Camp) / Tarragona (Tarragonès), Tarragona.

Web: www.palmfest.es

Facebook: https://facebook.com/palmfestcrew

Twitter: https://twitter.com/PalmfestCrew

Festival de Música Independent de la Costa Daurada, que va celebrar 10 edicions (2006-2015) a l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp) i que en l’actualitat es manté operatiu mitjançant diversos projectes paral·lels com el festival TWINPALM (l’Hospitalet de l’Infant, des de 2012) o PALMFEST Nadal (Tarragona, des de 2016), a més de Radar PALMFEST, un ampli cicle de concerts de tardor a primavera que té lloc a Sala Zero (Tarragona) i Sala Japan (Reus).

Barcelona, Barcelonès, Barcelona

Web: https://sayitloud.cat/

Facebook: https://www.facebook.com/SayItLoudCat/

Twitter: https://twitter.com/sayitloudbcn

Instagram: https://www.instagram.com/sayitloudcat/

Say It Loud és una proposta artística i comunitària que posa al centre, principalment, la música d’arrel negra i les seves diferents interpretacions. Més enllà dels estils i formats, el projecte vol posar en valor no només el que es porta al escenari sinó també com es fa. Es tan important el procés com el resultat, per això volem destacar també l’aposta del festival pels equipaments públics i l’economia social. En actiu des del 2008, un dels objectius del festival es poder acostar artistes internacionals de primer nivell i demostrar que les propostes que neixen de l’economia social, fetes en espais públics i sense grans patrocinis privats son capaces de situar-se a primera línia de l’activitat cultural de la ciutat.

La Garriga, Vallès Oriental, Barcelona

Web: http://www.silencilagarriga.cat

Facebook: https://es-es.facebook.com/silencilagarriga/

Instagram: https://www.instagram.com/silenci_lagarriga/

Festival de música en espais singulars. L’enunciat ho diu tot: és un festival de música en espais d’interès patrimonial de la Garriga, i al poble hi ha espais arquitectònics fantàstics. Quan hi passegem, moltes vegades, pensem: com deu ser aquesta casa per dins?, deu estar ben conservada? Silenci és un festival tafaner: ens permet entrar en espais singulars per descobrir-hi propostes igualment singulars.

Vilanova i la Geltrú, Garraf, Barcelona.

Web: www.vidafestival.com

Facebook: www.facebook.com/vidafestival

Twitter: www.twitter.com/vidafestival

Instagram: https://www.instagram.com/vidafestival/

Emmarcat en uns entorns immillorables, el VIDA ha demostrat donar un nou aire a la cultura de l’oci, prioritzant per davant de tot el benestar del públic, fugint de les masses i garantint l’excel·lència en els serveis. El VIDA engloba en un únic esdeveniment diferents disciplines artístiques, amb la música com a nexe d’unió. Grans noms nacionals i internacionals configuren una línia artística diferenciada i adaptada a l’entorn. El VIDA no és únicament sinònim d’exquisidesa artística sinó que també vol fer gala de valors com el respecte a les persones, al medi ambient i a l’economia local.

Barcelona, Barcelona, Barcelonès.

Web: www.xtrarradio.com

Facebook: https://www.facebook.com/xtrarradiomusicfest

Twitter: https://twitter.com/XtrarradioMusic

Instagram: https://www.instagram.com/xtrarradio/

Suport en la millora de la nostra cultura i societat, fent d’aquest projecte un reflex social
per a joves inquiets i no tan joves però sí tan inquiets. Xtrarradio Musicfest (6 edicions)
i Mayday Mambo (2 edicions).

Vols ser membre de Xàfec?

Escriu-nos i t'informarem al detall sobre el procés d'afiliació a l'associació.